o Nama

U godini kada je francuski brend automobila i motornih vozila Peugeot proslavio 205 godina svog postojanja, kompanija Euroimpex je proslavila 25 godina od svog osnivanja.

Osnovan 26.01.1990. godine, Euroimpex se razvijao temeljno i kontinuirano kao prva privatna kompanija u Makedoniji koja se bavi automobilskom industrijom i danas posluje u modernom biznis centru koji je u skladu sa standardima Peugeot brenda. Prvi ugovor sa Peugeot-om potpisan je u Parizu 1992. i od tog momenta Euroimpex uspešno posluje sa Principalom. Iste godine se u saradnji sa Tehnoservisom iz Beograda dogodio prvi uvoz Peugeot vozila u Makedoniju, a od 1994. godine Euroimpex postaje generalni uvoznik Peugeot vozila za Makedoniju.

Sve godine Euroimpex intenzivno radi na održavanju pozicije Peugeot brenda u Makedoniji što dokazuje odlična prodaja na tržištu. Jedan od dokaza za to je činjenica da je do 2006. godine prodato 10.000 Peugeot vozila u Makedoniji. Kako su godine prolazile Euroimpex je širio svoju poslovnu mrežu pa tako 1993. potpisuje ugovor sa Sandvik i Bahco ručnim alatima iz Svedske, a 1996. ugovor za distribuciju sa svetski poznatom kompanijom za motorna ulja Total. Sledeće godine Euroimpex se fokusira na otvaranje servisa za Peugeot vozila, a 1998. godine otvaranje prodajnog salona i servisnog centra koji su u skladu sa Peugeot standardima. Od 2000. do 2004 godine Euroimpex jača svoje tržište u automobilskoj industriji i širi svoju dilersku mrežu, a 2001. godine postaje generalni uvoznik Irimo profesionalnih i ručnih alata iz Španije za makedonsko tržište. Euroimpex nastavlja da širi program ručnih alata, a 2005. godine Peugeot je petu godinu za redom najprodavaniji automobilski brend u Makedoniji. Svoju petnaestu godinu postojanja Euroimpex završava tako što postaje generalni uvoznik za Banner akumulatore. Sledeća godina je takođe bitna za kompaniju Euroimpex, naročito mesec novembar kad počinje izgradnja novog servisnog centra koji će početi sa radom 2008. godine. U međuvremenu, 2007. godine, Euroimpex započinje uvoz i prodaju Milwaukee alata iz SAD-a. Sledeće godine uvodi ISO 9001:2000 standarde, a dve godine kasnije (2010) implementira ISO 9001:2008 standarde. Iste godine Euroimpex proslavlja 20 godina od osnivanja, počinje plasiranje AEG alata iz Nemačke na makedonsko tržište i dobija dvadesetogodišnju koncesiju za lovište „Nidze“. Sledeće godine Euroimpex proslavlja još jedan jubilej 15 godina kao generalni uvoznik Total-a, a 2013. dobija prizanje Superbrands 2013/2014. Godinu 2014. obeležila su dva događaja: kompanija postaje generalni predstavnik CSS Performance Tuning Slovenija za Makedoniju i generalni uvoznik i disributer Peugeot brenda za Makedoniju, Srbiju, Crnu Goru. Na svoj 25. rođendan Euroimpex postaje generalni uvoznik Peugeot-a za Kosovo i generalni zastupnik italijanskog brenda Ragazon, nemačkog Vogtland kao i generalni uvoznik Toyo Tires iz Japana.

Danas je Euroimpex generalni uvoznik i distributer Peugeot brenda za Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru, Kosovo i Albaniju. Na teritoriji Srbije i Crne Gore za brend Peugeot, posluje ćerka firma Euroimpex-Autogroup, sa sedištem u Beogradu, opština Palilula, ul. Višnjička 53a, gde pored izložbenog prostora i servisa za Peugeot vozila postoji i izložbeni prostor i servis za Mitshubishi vozila. Sa istom vlasničkom strukturom kao Euroimpex, kompanija Inoto motors je od 2009. zvanični uvoznik i distributer Mitsubishi vozila koja je svojim znanjem, nadahnućem i verom vratila na tržište Srbije i Crne Gore ovaj veliki brend. Firma Euroimpex Autogroup se od sredine 2016. godine bavi i uvozom i prodajom Peugeot skutera.

Godinama, Euroimpex razvija stabilne poslovne odnose kako sa Prinicipalom tako i sa proizvođačima, ali takođe i sa klijentima što svedoči činjenica da kompanija danas zastupa Peugeot brend na tržištu od više od 14.500.000 stanovnika na šta smo posebno ponosni. Sa rastom kompanije, dolazi i do povećanja broja zaposlenih, kojih je trenutno 70. Euroimpex je jedna od retkih kompanija sa niskom stopom flukturacije zaposlenih jer brine o svakom članu tima.

Naš ponos su Euroimpex i tim koji ga čini. U prošlosti, prolazili smo kroz težak period ali nismo odustajali već smo istrajali u našoj odluci. Izazovi su obeležili našu istoriju na šta smo veoma ponosni. Realizovali smo brojne projekte za brendove koje zastupamo. Ali za nas, najznačanije priznanje je zadovoljan klijent koji je odlučio da da poverenje Euroimpex-u.

Naša misija glasi: Zadržati lojalne i privući nove klijente maksimalnom posvećenosti zaposlenih, poverenjem na visokom nivou, besprekornom uslugom i proizvodima sa dokazanim kvalitetom. Naravno, mi ovde nećemo stati i na obostarno zadovoljstvo ćemo opravdati zadobijeno poverenje jer je naša vizija: Krupnim koracima i strategijom za kontinuirani rast i razvoj ka stvarnom cilju – Biti lider na tržištu.

Danas je Euroimpex visokopozicionirana kompanija na tržištu i konstantno prisutna na listi 200 najuspešnijih kompanija u Makedoniji.